Bakgrunn

Det nye bydelshuset for bydel Alna bygges på Trygve Lies plass 1. Bygget skal fremstå som et signalbygg for bydelens fremtid. Det bygges foran biblioteksbygget og rett ved T-bane og øvrige senter funksjoner på Furuset. Plasseringen knytter sammen bydelens tilbud og medborgere.

Fasaden på bydelshuset vil bli vinklet og åpent mot syd. Formen gir en
inviterende bevegelse inn på torget. 

Bygget blir totalt 7 etasjer. Første etasje blir et publikumsområde for byggets brukere med innredning for digital selvhjelp, informasjonsstands, uformelle møtesteder, møterom og en kaffebar. I påfølgende etasjer blir det møtesenter og kantine, helsestasjon samt
kontorer for bydelen. 

Utvikling av området

Oslo kommune har definert Furuset som hjertet i Bydel Alna og etter hvert Groruddalen, og har et overordnet fokus på miljø og bærekraft.

Torget på Trygve Lies plass blir senter for alle begivenheter i området og det nye Bydelshuset er første trinn i prosessen for å nå målene.

Bymiljøetaten har startet prosjektering av den nye miljøgata, Bygata Øst, som vi går fra Torget og østover mot Granstangen. Oslo kommune håper at Bygata Øst kan ferdigstilles i 2022.

Parallelt med opparbeiding av Bygata så skal vi føre opp et bygg øst for Torget slik at Torget rammes inn.

Deretter vil det bygges utvidere mot øst på begge sider av Bygata Øst slik at det litt inn i fremtiden kan se ut som illustrasjonene nedenfor.

Vi bygger et sentralt og levende Furuset.

Nøkkeltall

Brutto gulvareal ca. 6500 m2
Etasjer 7 stk
Byggets høyde 29 m
Prosjektkrav Passivhus  

 

Beregnet netto energibehov 689 887 kWh/m2
Beregnet levert energi 663 339 kWh/m2
Varmetapstall 0,36 W/m2K
BREEAM-NOR klasse Very good  
BREEAM-NOR score 55 %

Beliggenhet